Overnatning i det fri

shelters

Overnatning ude i naturen er i de senere år blevet mere og mere populært. Overalt i landet kan du i de danske skove og naturområder finde shelters, hvor du helt gratis kan overnatte. Overnatning i et shelter er en helt særlig oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for. Nyd lyden fra skovens fugle og dyr og indtag de mange dejlige dufte fra skoven og fald i søvn med frit udsyn til stjernerne.

Outdoor living er en helt særlig livsstil, som måske leder tankerne hen på 70-er hippere, økofreaks og preppers (Bliv klogere på hvad prepping er her), men det er bestemt ikke tilfældet. I dag er den en moderne livsstil, som nydes af mennesker fra alle samfundslag, som alle deler interessen for at kunne stresse helt af og koble helt fra og samtidig komme tæt på naturen. Bliv inspireret til en bedre livsstil her.

Ophold i de offentlige shelters kræver dog ofte planlægning, da mange af dem skal reserveres på forhånd. Og når det er sommer i Danmark så er efterspørgslen som regel også større end udbuddet, så det kan være svært at få plads, når man lige har tid og lyst - især hvis beslutningen tages med kort varsel. Så er du ejer af et fritidshus, så er løsningen måske selv at opføre et shelter på grunden ?

Opførelse af et shelter kræver ikke byggetilladelse, da et shelter kategoriseres på lige fod med et udhus, anneks og carport. Vær dog obs på de sædvanlige regler omkring maksimal byggeprocent på grunden.

Shelters købes som byggesæt via online forhandlere eller i de fleste byggemarkeder. Byggesættet leveres med alle de nødvendige materialer og byggevejledning, så med en smule håndværker snilde, så kan du opføre dit eget shelter på en weekend. Et sådant byggesæt koster ca. 10.000 kr. og skal du have en professionel håndværker til at stå for opsætningen, så koster det nok yderligere 8- 10.000 kr. inden shelteret står klar til brug.

Et shelter vil ikke kun være et hit hos børnene, som sammen med venner kan overnatte udenfor, mens de samtidig er tæt på forældrene og et toilet. Samtidig kan shelteret også benyttes som et ekstra gæsteværelse, når sommerhusets sengepladser er fyldt op.

Ved udlejning af sommerhuset så vil et shelter være et godt aktiv, som selvfølgelig skal nævnes i markedsføringsmaterialet hos udlejningsbureauet, og dette aktiv kan sandsynligvis også føre til flere udlejninger eller en højere udlejningspris.