Skab hygge på terrassen

Terrasse

Sommerhusets vigtigste rum er terrassen ! Selvom terrassen ikke tæller med som en del af husets kvadratmetre, så er det alligevel det mest vigtige. Om sommeren bliver sommerhuset udvidet med dette ekstra rum, hvor der er højt til loftet og væggene er grønne med udsigt ud over haven og måske endda over havet.

Terrassen er husets nye samlingspunkt, som er rammen om en oase med hygge og samvær, hvor familien hygger sig både om dagen og om aftenen. Er dit sommerhus´ terrasse lidt kedelig og ordinær, som kommer der her en række bud til hvordan du nemt selv skaber den helt perfekte terrasse.

Læsejl

Opsætning af læsejl giver dig læ på terrassen så solens stråler virkelig kan trænge igennem. Et læsejl kan også være dekorativ og give skygge, hvis det monteres som et ekstra ”tag”.

Loungemøbler

Anskaf lækre loungemøbler med store bløde hynder, så du altid har et dejligt læsehjørne, et sted hvor du kan tage en lille morfar og et sted hvor du kan nyde selskabet sammen med familie og venner. Suppler med ekstra mange bløde puder. Det giver lige det sidst pift.

Bålfad

Et bålfad skaber hygger og varme. Er terrassen bygget af træ, så læg en metalplade eller et lag fliser nedenunder bålfaddet. Med et bålfad kan børnene lave snobrød eller hygge med at riste skumfiduser mens de voksne kan nyde varme og hyggen til sent ud på aftenen.

Pejs

En hyggelig udendørs pejs med skorsten til sommerhusets terrasse kan også bidrage med både varme og hygge. Der findes modeller som alene fungerer som en ekstra terrassevarme eller man kan gå for store modeller med grillmuligheden, således at aftensmaden kan tilberedes under de helt perfekte forhold.

Udekøkken

Hvorfor er det kun bøfferne og pølserne der skal tilberedes udenfor på grillen. Med et udekøkken, hvor der er monteret en køkkenvask med rindende vand og plads til tilberedning af såvel salat og andet tilbehør, så kan alle være samlet på terrassen mens maden tilberedes.

Planter

Sørg for der er masse af grønt på terrassen. Det kan være i form at store urtepotter eller det kan være deciderede højbede, hvor du kan plante både krydderurter, bær og blomster. Det vil give både hygge og en dejlig duft på terrassen. Et tip kunne være at sætte hjul under højbedene, således at de nemt kunne rulles over i et hjørne, når der er ekstra mange gæster på besøg og der er brug for den ekstra plads.

Lanterner

Når solen er gået ned, så kan lanterne på terrassen give både hygge og lys på terrassen. Det kan være LED lanterner, som ikke kræver anden energikilde end et par batterier eller måske endda alene kan klare sig med indbyggede solceller. Det kan også være gammeldags romantiske lanterne, hvor stearinlys giver både varme, lys og hygge til langt ud på de mørke aftentimer.