Hundeskove

hundeskove

I Danmark findes der mere end 400 hundeskove spredt ud over hele landet. En hundeskov er typisk en skov eller park som er indhegnet, så du kan lade din hund løbe frit rundt. Hundeskovene er åben døgnet rundt og helt gratis at benytte for både dig og din firbenede ven.

Hundeskovene er en glimrende mulighed for både hund og ejer sammen at opleve naturen og samtidig få en god gang motion. Du behøver her ikke at have din hund i snor, så den kan frit løbe rund og socialisere sig med andre hunde.

I nogle hundeskove findes der agilitybaner, som består af alt fra balancebomme, vipper, højdespring med mere, så du også kan træne din hund mens du leger. De fleste hunde elsker agilitybanernes udfordringer samtidig med at det giver motion til både hund og ejer.

Selvom du kan lade din hund løbe frit rundt i en hundeskov, så findes der regler der skal overholdes. Du skal altid have kontrol og holde opsyn med hunden og du skal holde dig indenfor hundeskovens markerede areal. Med kontrol menes der, at du skal kunne kalde hunden til dig og at hunden ikke generer andre dyr og andre mennesker. Bidske hunde, ikke lydige hunde og hunde i adfærdstræning er ikke velkomne i hundeskovene.

En oversigt over hundeskove i Danmark kan du finde på siden www.hundeskove.dk. Her kan du nemt søge efter en hundeskov nær dig. Oversigten er også tilgængelig via app´en ”hundeskove i Danmark”, som er tilgængelig i appstore.hundeskove