Tag på fisketur

Lystfiskeri

En tur i sommerhus sammen med hele familien er en super skøn oplevelse, men efter et par dage sammen med svigermor og en masse larmende unger, så trænger du måske til et lille afbræk, hvor du kan slappe af i stille og rolige omgivelser og få ladet batterierne op til at kunne klare endnu mere familie kvalitetstid.

En sådan afbræk kunne du få, ved at tage ud og fiske. Overalt i landet findes der mange gode fiskesteder, både have, fjorde, søer og vandløb eller måske bare en lille hyggelig put and take sø, så tjek på nettet eller hos det lokale turistburauer, for at få et overblik over mulige fiskesteder i nærheden af sommerhuset.

Hvad skal man så fiske efter. Dette afhænger selvfølgelig af de tilgængelige fiskesteder i nærheden, og af årstiden. Tjek denne fiskekalenderlystfiskerguiden.dk, hvor du kan se, hvilke fiskearter der er bedst at fiske efter afhængig af tidspunktet.

Gedder: Gedden finder du tit i put and take søer, samt i små og store søer overalt i Danmark.

Havørred: Havørreden findes typisk omkring kysten ved hav og fjord, hvor den i jagt på føde ofte kan findes, hvor der er mørk bund og tang.

Stør: Belugastøren finder du i mange danske put and take søer.

Havbars : En saltvandsfisk, der ofte kan fanges fra moler, høfder og havneanlæg

Laks: I Danmark lever laksen kun i jyske vandløb, som eksempelvis Skjern Å, Varde Å og Ribe Å

Sild : Silden kan du være heldig at finde i Vestjylland, eksempelvis omkring Hvide Sande og Ringkøbing fjord.

Inden du kaster dig i gang med lystfiskeri, så husk på at der er en række regler, der skal overholdet. Eksempelvis kræver det, at du har et fisketegn, for at kunne fiske lovligt i offentlig tilgængelige farvande i Danmark. Fisketegnet kan købes online på fisketegn.dk som enten dagskort, ugekort eller årskort, og koster fra 40 kr. Fisker du alene i put and take søer, så er et fisketegn ikke påkrævet.

Derudover findes der også regler omkring mindstemål og fredningstider - dvs. perioder, hvor bestemte fisketyper ikke må fanges, eksempelvis når fisken gyder.