Hold festen i et sommerhus

Står du overfor at skulle holde en fest og mangler du idéer til hvor festen kan holdes? Hvorfor så ikke leje et sommerhus og holde festen her? Sommerhuset er især oplagt, hvis du planlægger at holde fest henover foråret eller sommeren. Der er nemlig ikke noget skønnere end den danske sommer med de lange lyse aftner, som er perfekte til fest og hygge.

I denne artikel kigger vi på hvorfor sommerhuset egner sig perfekt til at fejre festlige begivenheder af alle afskygninger.

fest

Årets sommerfest i sommerhuset

Skal du holde en sommerfest og vil du gerne skabe en anderledes fest så bør du kigge ud i sommerlandet. Her er nemlig masser af lækre sommerhuset i de dejlige sommerhusområder, der er helt perfekte til dette formål. Hvad med at holde en poolfest med farverige drinks? Eller en spafest om efteråret? Her kan i leje et hus med vildmarksbad og sauna og hygge jer med disse lækre wellnessfaciliteter. Der findes masser af lækre sommerhuse med pool og andre lækre faciliteter, som kan lejes hos udlejningsbureauerne. Eller måske skal årets sommerfest have grilltema? Lej et fadølsanlæg og grill lækkert kød fra den lokale slagter i området og fest hele natten til den lyse morgen. En anden fordel ved at holde fest i sommerhuset er, at der ofte er sovepladser til gæsterne, så i kan feste igennem uden at bekymre jer om hjemtransporten. Nogle af de store luksussommerhuse, har nemlig mere end 10 sovepladser og nogle af de helt store huse sågar over 20 sovepladser.

Lad sommerhuset danne rammen om årets familietræf

Holder i familietræf i jeres familie, er sommerhuset den perfekte ramme til at holde et vellykket træf. Her kan hele familien mødes og der er masser af plads på sommerhusgrunden til hygge med konkurrencer og andre udendørs aktiviteter hvor alle kan deltage. Det kan eksempelvis være aktiviteter, som kongespil, kroket, petanque eller frisbee. Ved sommerhuset, har børnene også plads til at boltre sig og spille fodbold. Når middagen skal indtages kan det ske under åben himmel eller gå ind i stuen og nyd maden her. Er der ikke nogen i familien, der har adgang til et sommerhus, er der som tidligere nævnt rig mulighed for, at leje et stort sommerhus med masser af plads.

Fødselsdag, konfirmation og sølvbryllup

Men sommerhuset er ikke kun velegnet til sommerfest og familietræf. Skal du fejre en stor begivenhed, som eksempelvis en rund fødselsdag, en konfirmation eller et sølvbryllup er et stort sommerhus et glimrende alternativ til de mere traditionelle festlokaler. I sommerhusområderne er man tæt på naturen og der er højt til loftet. Gæsterne har derfor mulighed for at gå udenfor og nyde den skønne natur i løbet af festen, de kan eksempelvis gå en tur langs stranden eller i skoven. Måske har du en særlig tilknytning til et sommerhusområde hvor du eksempelvis er kommet meget som barn hvorfor det vil være oplagt, at du fejrer din runde fødselsdag i netop dette område.

Festmenu med sæsonens lokale råvarer

De fleste nyere sommerhuse er udstyret med moderne køkkener, hvor maden kan tilberedes. Ønsker du ikke selv at stå med madlavningen, kan du eksempelvis hyre en kogekone eller en kok til at lave maden i sommerhuset. Du kan også vælge at få festmiddagen leveret udefra. I mange af de kystnære områder, hvor sommerhusene ligger, er der masser af lækre råvarer som vil gøre sig godt i en festmenu. Når du tilrettelægger menuen til din fest giver det derfor rigtig god mening, at du skeler til årstidens lokale råvarer, det gælder både i forhold til kød, fisk og grønt. Der er ikke noget mere lækkert end friskfangede fisk fra lokalområdet, nye danske kartofler og de lækre danske jordbær fyldt med sommerens sødme.

Hold festen i et telt

Er sommerhuset ikke stort nok til at rumme festen, kan du leje et telt og slå det op på sommerhusgrunden, herved er der mere plads til alle gæsterne. I hele Danmark findes er der masser af virksomheder, der tilbyder teltudlejning - det gælder også i de områder hvor sommerhusene ligger. Hos teltudlejningsfirmaerne kan du desuden ofte leje borde og stole, service og forskellige underholdende indslag der kan gøre din fest ekstra festlig. Et eksempel herpå er en jukebox, så gæsterne kan vælge sangene når dansegulvet skal fyldes, eller hvad med at lade børnene hygge sig med en slush ice maskine? Mulighederne er mange, men afsøg gerne lokalområdet for hvilke muligheder der er for teltudlejning, hvis du gerne vil holde en stor fest.

Underholdning

Hvad er en familiefest uden sange og taler ? Det er en god dansk tradition, som desværre nogen gange kan blive lidt trivielt med købte festsange og pinlige taler fra moster Tove. En tale eller festsang er først rigtig god, når afsenderen har lagt energi i at komme med et personligt og ærlig optræden. Find inspiration til hvordan du laver den helt perfekte tale eller festsang på siden festsangetaler.dk.

Tænk på miljøet når i fester

Som vi nævnte tidligere i artiklen, ligger sommerhusområderne ofte i flotte naturområder. Derfor skal i også passe på miljøet når i fester her og i skal sørge for at rydde op efter festen, så der ikke ligger plastikrus og engangsgriller og flyder i naturen. I dag ved de fleste, at plastik ikke er godt for vores miljø. Selvom det virker nemt og bekvemt med plastik service og krus da du slipper for opvasken, er det en god idé at tænke på vores planet og bruge rigtige tallerkener, bestik og krus når du skal holde din fest i sommerhuset. Sørg altid for at efterlade sommerhuset og sommerhusgrunden ren og pæn som den var da du lejede feriehuset.

Sikke en fest vi har haft…

Vi håber, at vi i denne artikel har inspireret dig til at tænke ud af boksen, når du skal holde din næste fest og lægge festen i et smukt sommerhusområde. Uanset hvilken begivenhed du skal fejre, egner sommerhuset sig fortrinligt som ramme til festen - og mulighederne er mange i hele landet. Søg på nettet eller kontakt et udlejningsbureau, så finder du helt sikker et feriehus, der passer perfekt til netop din fest - God fest!