En god nats søvn

senge

Vi bruger alle cirka en tredjedel af vores liv på at sove. En god nats søvn minimerer stress og er med til at reducere risikoen for en lang række livsstilssygdomme og så er den helt afgørende for at vi kan fungere i såvel hverdagen som i ferien.

Nogle gange er det ganske få midler der skal til, for at opnå en god søvn. Sover du dårligt på grund af din partners snorken, så er der simple løsninger i form af ørepropper. Eller har du problemer med at falde i søvn, kan en søvnmaske være løsningen. Se udvalget af hjælpemidler der hjælper dig til en bedre søvn på https://sleepbetter.dk/

Men det vigtigste for at få en god søvn er en god seng. Et af de vigtigste aktiver i et udlejningssommerhus er husets senge. Gang på gang kan man i lejeranmeldelser se, at gode senge er noget lejerne lægger utrolig meget vægt på. Og med god grund, for en god nats søvn giver det perfekte udgangspunkt for en god ferie.

Når man er på ferie så forventer man i dag, at man sover mindst lige så godt i sommerhuset, som man gør derhjemme. Så det stiller store krav til sommerhusets senge, hvor det ikke længere er acceptabelt er man tilbyder lejerne brugte og slidte senge.

Her kommer en række forslag til valg af senge til sommerhuset:.

Boxmadras

Boxmadrassen er ganske simpel i sin konstruktion med ben, træramme, fjedre og afrundet med en topmadras og er det klassiske valg i de fleste danske sommerhuse. Standardstørrelse 90 x 200 cm går man aldrig fejl af. Vær obs på den meget store kvalitetsforskel der er på boxmadrasser. De billigste modeller fås helt ned til 1000 kr. men de giver dig næppe en særlig god søvn. Vælg en god kvalitetsmadras med komfortzoner, moderne pocketfjedre og en tyk slidstærk og åndbar topmadras giver dig og dine gæster en fantastisk liggekomfort mange år frem i tiden.

Kontinentalseng

En kontinentalseng er flot og se på - og den ligger fantastisk i en sådan. Det er ikke uden grund, at det normalt er kontinentalsenge man finder på de fleste hotelværelser. En kontinentalseng er opbygget med en base bestående af en eller to boxmadrasser som fundament. Ovenpå denne placeres en vendbar madras med komfortzoner og endelig afsluttes med en topmadras. De tre lag gør at sengen er ret høj og dermed nemmere at komme i om aften. Men vigtigst af alt, så slipper du med en kontinentalseng for revnen i midten af sengen.

Elevationsseng

En elevationsseng giver dig mulighed for at tilrette din sovestilling ved at kunne hæve både sengens hoved- og fodende og der dermed den ultimative luksus for dig den vil forkæle dig selv og dine gæster med en seng, men ikke lige har lyst til at stå op af.

I en elevationsseng har man erstattet den normale sengebund med en motoriseret bund, som ved at hæve sig forskellige steder kan give dig den helt optimale sidde og liggestilling. Alene ved at hæve benene 6-8 cm kan man øge blodomløbet i benene og mærke en aflastning i lænden. Og hæver man tilmed ryggen med 5-10 cm så letter man trykket i hele kroppen.

I en elevationsseng bruger man typisk en springmadras med flere komfortzoner, som er tilpasset de udsatte steder på kroppen (skuldre, nakke og lænd). Det giver en øget sovekomfort og sørger for en længere holdbarhed.