Afbudsrejse til sol og varme

Som dansker drømmer man om sol og varme, men fakta er at antallet af sommerdage i Danmark er meget få. Så bliver man træt af blæst, regn og slud, så er løsningen ofte kun en 3 timers flyvetur væk.

Fra lufthavnene i Kastrup, Billund, Tirstrup og Aalborg kan de spændende charterdestinationer nås på 2-4 timer, men rejser du i skolernes ferier (=højsæson), så kan det nemt blive en dyr fornøjelse.

Har du dermed mulighed for at pakke kufferten og rejse udenfor højsæsonen i Juli måned, så kan der være mange penge at spare - især hvis du har is i maven og bestiller rejsen med kort varsel.

Billige restplader på charterrejser markedsføres som afbudsrejser, som du finder på rejsebureauerne hjemmesider under sektioner som afbudsrejser eller lastminute rejser. Typisk udbydes restrejser 2-3 uger frem i tiden, og jo tættere du kommer på afrejse - og billigere udbydes afbudsrejsen. Tilmelding til rejsebureauernes nyhedsbreve kan også anbefales, da rejserne mange gange offentliggøres i nyhedsbrevet, før de kommer på online på hjemmesiderne.

afbudsrejse

Arranger din egen rejseSom alternativ til en pakkerejse, så kan du også vælge at arrangere din rejse selv. På rejsebureauernes hjemmesider kan du også købe flyrejsen alene. Ofte kan disse købes til meget små penge, da bureauerne typisk har købt et helt fly, som skal fyldes op. Så restsæderne udbydes ofte utrolig billigt.

Indkvarteringen kan du nemt finde på nogle af de mange ferieportaler, som tilbyder feriehuse i hele Europa - eksempelvis på sider som ferieboliger.dk og secondcasa.com.

Er du mere til et hotelværelse, så kan overnatningerne bookes på portaler som booking.com, hotels.com og Expedia.dk. Prøv også en side som Trivago.dk, som nemt giver dig et overblik over hvor hotellet kan bookes billigst muligt.

Når du selv sørger for sammensætningen af din rejse, så er du ikke længere låst af de restriktioner som en traditionel charter pakkerejse repræsenterer. Det vil sige at rejsen ikke nødvendigvis er på syv dage. Tjek hvilke dage lavprisflyselskaberne flyver til din ønskede destination, så finder du måske ud af at det er væsentlig billigere at rejse 9 dage end charterbureauernes 7 dage. Og måske har du også bare brug for en forlænget weekend på 3-4 dage.

Der er heller ingen der siger at du skal booke den samme feriebolig eller hotelværelse i hele rejseperioden. Har du lyst til at prøve lidt forskelligt og ønsker både byferie og afslapning på stranden, så kan du jo eksempelvis booke en hotellejlighed i tre dage og et strandhotel i de sidste fire dage.